Project Description

Wąż do przesyłu octu spożywczego

Wąż do przesyłu octu spożywczego

Aplikacjaprzesył octu spożywczego w procesie produkcji
Mediumocet 15%
Ciśnienie6 bar
Temperatura pracy+ 20°C

Opis: Wąż gumowy SCOTLAND/LL BE o średnicy DN 50 został zastosowany w przesyle octu spożywczego w procesie produkcji. Do wykonania przewodu wykorzystano złącze nierdzewne higieniczne DIN 11851 z ogonem karbowanym, z nakrętką ze stali nierdzewnej. Montaż za pomocą zakucia tulei zaciskowej LDR ze stali nierdzewnej AISI 304.

Normy i wymagania:

  • FDA 21 CFR 177.2600 – dla gumowych węży spożywczych,
  • BfR XXI kat.2 – dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
  • D. M. 21/03/73 – dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
  • CE 2023/06 – dobra praktyka produkcyjna dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
  • CE 1935/04 – dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.