
Wąż do przesyłu octu spożywczego
Aplikacja | przesył octu spożywczego w procesie produkcji |
---|---|
Medium | ocet 15% |
Ciśnienie robocze | 6 bar |
Temperatura pracy | + 20°C |
Opis: Wąż gumowy SCOTLAND/LL BE o średnicy DN 50 został zastosowany w przesyle octu spożywczego w procesie produkcji. Do wykonania przewodu wykorzystano złącze nierdzewne higieniczne DIN 11851 z ogonem karbowanym, z nakrętką ze stali nierdzewnej. Montaż za pomocą zakucia tulei zaciskowej LDR ze stali nierdzewnej AISI 304.
Normy i wymagania:
- FDA 21 CFR 177.2600 – dla gumowych węży spożywczych,
- BfR XXI kat.2 – dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
- D. M. 21/03/73 – dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
- CE 2023/06 – dobra praktyka produkcyjna dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością,
- CE 1935/04 – dla materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.