Project Description

wąż do zasysania i przesyłu sosów śmietanowych

Wąż do zasysania i przesyłu sosów śmietanowych

Aplikacjaprzesył sosów śmietanowych
Mediumsosy śmietanowe
Podciśnienie0,5 bar
Temperatura pracy+ 10°C

Opis: W tej aplikacji wykorzystano ssawno-tłoczny wąż  Silicone Star/HD o średnicy 50,8 mm. Wykonany z półprzezroczystego silikonu, co zapewnia niezwykle gładką powierzchnię zapobiegającą nagromadzaniu się zanieczyszczeń. Wąż z jednej strony zakończony dedykowanym rozwiązaniem w postaci końcówki ssawnej zamontowanej za pomocą obejmy śrubowej HDC. Z drugiej strony węża zastosowano końcówkę przygotowaną według specyfikacji Klienta. Składa się ona z następujących elementów zespawanych ze sobą: końcówki ze stali nierdzewnej, rury ze stali nierdzewnej, kolana hamburskiego DN 50 ze stali nierdzewnej oraz złącza spożywczego DIN 11851.

Normy i wymagania:

  • FDA – atest dopuszczenia do przemysłu farmaceutycznego i spożywczego,
  • BfR – niemiecki odpowiednik atestu FDA,
  • Journal Officiel Brochure 1227 – francuski atest do kontaktu z żywnością.