
Wąż do zasysania i przesyłu sosów śmietanowych
Aplikacja | przesył sosów śmietanowych |
---|---|
Medium | sosy śmietanowe |
Podciśnienie | 0,5 bar |
Temperatura pracy | + 10°C |
Opis: W tej aplikacji wykorzystano ssawno-tłoczny wąż Silicone Star/HD o średnicy 50,8 mm. Wykonany z półprzezroczystego silikonu, co zapewnia niezwykle gładką powierzchnię zapobiegającą nagromadzaniu się zanieczyszczeń. Wąż z jednej strony zakończony dedykowanym rozwiązaniem w postaci końcówki ssawnej zamontowanej za pomocą obejmy śrubowej HDC. Z drugiej strony węża zastosowano końcówkę przygotowaną według specyfikacji Klienta. Składa się ona z następujących elementów zespawanych ze sobą: końcówki ze stali nierdzewnej, rury ze stali nierdzewnej, kolana hamburskiego DN 50 ze stali nierdzewnej oraz złącza spożywczego DIN 11851.
Normy i wymagania:
- FDA – atest dopuszczenia do przemysłu farmaceutycznego i spożywczego,
- BfR – niemiecki odpowiednik atestu FDA,
- Journal Officiel Brochure 1227 – francuski atest do kontaktu z żywnością.