
Wąż gumowy do przesyłu syropu
Aplikacja | instalacja browarnicza |
---|---|
Medium | syrop malinowy |
Ciśnienie robocze | 10 bar |
Temperatura pracy | + 30°C |
Opis: Połączenie zasobnika z instalacją dozowania syropu wykonano przy zastosowaniu przewodu na bazie ssawno-tłocznego, gumowego węża BREWART SD o średnicy wewnętrznej DN 51 mm. Przewód został obustronnie zakończony złączami DIN 11851 o rozmiarze przyłącza DN50 zakutymi przy użyciu tulei zaciskowych wykonanych ze stali nierdzewnej. Wykonany przez Techniczny Uniwersytet WEIHENSTEPHAN w Monachium test udowodnił, że wąż ten nie powoduje zmiany smaku piwa.
Zaprojektowany z myślą o przemyśle piwowarskim wąż BREWART SD znajduje zastosowanie na każdym etapie przetwarzania piwa surowego, pasteryzowanego oraz organicznego. Elastyczność przewodu ułatwia prace operatora a pozbawiona plastyfikatorów, ftalanów oraz składników pochodzenia zwierzęcego warstwa wewnętrzna eliminuje rozwój niepożądanych bakterii.