Gotowe przewody do myjek wysokociśnieniowych wykorzystywane są do czyszczenia zimną i gorącą wodą do 500 bar. Stosowane w specjalistycznych aplikacjach m.in. do usuwania mleczka cementowego, rdzy, narośli z kadłubów statków, do czyszczenia w zakładach przetwórstwa spożywczego ciągów produkcyjnych, jak i do mycia chodników, kostki brukowej, usuwania gum do żucia czy graffiti.

Przewód do myjek wysokociśnieniowych do 500 bar
  • Mała waga i duża elastyczność 

    ułatwiająca operowanie przewodem.

  • Specjalna budowa końcówek ze stali nierdzewnej, 

    pozwalająca na dobre dokręcenie połączenia i zwiększenie bezpieczeństwa pracy z przewodem.

  • Gwarancja jakości wykonania i bezpieczeństwa 

    – każdy przewód jest testowany pod ciśnieniem 750 bar.

  • Przewody wyposażone w osłony, ograniczniki ugięcia, 

    które zwiększają ich żywotność.

  • Wysoka maksymalna temperatura medium do 150°C.
  • Wąż odporny na detergenty, oleje, ozon i warunki atmosferyczne.
Przykładowe zastosowanie
Usuwanie mleczka cementowego, rdzy, narośli z kadłubów statków
Czyszczenie w zakładach przetwórstwa spożywczego
Mycie chodników, kostki brukowej, usuwanie gum do żucia, graffiti
Mycie elewacji, cegieł
Przewód STAR WASH 500 bar 3/8″, 2x GW M22, Lc=20m

Indeks: SO-STARWASH500-P1-10-20

Przewód do myjek wysokociśnieniowych do 500 bar

Parametry techniczne (wąż):

  • Warstwa wewnętrzna: Czarna guma syntetyczna
  • Wzmocnienie: Podwójny oplot stalowy
  • Warstwa zewnętrzna: Czarna, mikroperforowana guma syntetyczna
  • Temperatura pracy: Od -10°C do +155°C
Średnica
wewnętrzna:
Średnica
zewnętrzna:
Rozmiar gwintu
(wejście)
Rozmiar gwintu
(wyjście)
Ciśnienie
robocze
Długość
9,9 mm17,1 mmGW M22x1,5GW M22x1,5500 bar20 m
Potrzebujesz inny wariant przewodu? To nie problem – zrobimy go dla Ciebie.

Możemy wykonać inne długości, inne konfiguracje z GW 3/8” BSP i GW M22.

Potrzebujesz więcej informacji lub pomocy w doborze rozwiązania do Twojego zastosowania? Nasi specjaliści pomogą Ci dobrać rozwiązanie dopasowane do Twoich potrzeb.

Potrzebujesz więcej informacji?