Węże do substancji spożywczych
Węże do substancji spożywczych przeznaczone do kontaktu z produktami lub półproduktami spożywczymi. Wykonane są z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Posiadają warstwę wewnętrzną z mieszanek gumowych koloru białego, pozbawionych zapachu i smaku, a także z PVC, polietylenu i innych polimerów o dużym stopniu czystości, bez dodatku szkodliwych substancji (plastyfikatorów, napełniaczy, stabilizatorów, barwników etc.) pogarszających własności organoleptyczne produktów. W zależności od typu węża, przeznaczone są do substancji spożywczych takich jak woda pitna, mleko i jego przetwory, alkohole i soki owocowe, napoje, tłuszcze, oleje, itp. Mogą być stosowane również w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym.
Poniżej znajdziesz przydatne informacje oraz produkty do substancji spożywczych:
Wymagania względem materiału wykonania warstwy wewnętrznej węża do substancji spożywczych >
Regulacje prawne dla węży do substancji spożywczych >
Wymagania względem materiału wykonania warstwy wewnętrznej węża
Dowiedz się więcej: